zaterdag 29 oktober 2011

Op naar de honderd....

.....blokjes voor mijn SBS(Silvia's Bridal Sampler). Met deze drie nieuwe erbij kom ik op achtentachtig stuks. Ik ben ze nu volgens de volgorde in het boek aan het maken. Zo heb ik geen excuus meer dat het een moeilijke is of dat ik hem niet zo leuk vind, dat blokje 'moet' ik dan gewoon maken. Streng ben ik voor mezelf hè !!?? Maar zo komen ze wel af !!

E-2: Corn and Beans


K-3: Churn Dash


N-1: Courthouse Steps

Toen de mannen vorige week in Londen waren, hebben ze iets leuks meegebracht voor mij. Een hele stapel Quilt/Patchworkbladen. Lief hè! En ook nog de "Country Living", mijn favoriete blad. Voorlopig hoor je mij niet meer! SSSSSSTTTT......ik ben aan het lezen.............
En daar kom ik toch een leuk patroon tegen van een Hollandse dame die al jaren in Engeland woont.Ze heeft ook een eigen site die je hier (klik)  kunt vinden.
Voor het eerst ga ik een video op mijn blog zetten, ik hoop echt dat het gaat lukken. Van de week zat er zo schattig een roodborstje zich te badderen in het vogelbadje. Hij zat er al een tijdje in te poedelen, ik dacht, die is toch weg als ik mijn camera pak. Toch niet, hij bleef nog een hele tijd zich heerlijk onderdompelen. Kijk zelf maar:


         


De natuur geeft ons soms onverwacht van die mooie kadootjes, daar kan ik echt van genieten. Over kadootjes gesproken: Gisteren was DS2 jarig, hij werd alweer 13 ! Het was een hele gezellige dag, veel visite, onverwacht kwam mijn broer en zus met hun hele gezin langs. Supergezellig! Want dat gebeurt niet zo vaak. En daar kunnen we dan weer het hele weekend van nagenieten. Iedereen een heel fijn weekend hoor!


maandag 24 oktober 2011

Vakantiebezigheden

Het was herfstvakantie vorige week bij ons en dat vonden onze kids helemaal super. Lekker niksen, geen wekker, de hele dag playstationnen, vriendjes komen logeren, ze gaan zelf logeren en als hoogtepunt deze vakantie: DS2 ging samen met DH een paar dagen naar Londen. Superweer hadden ze, heel veel gezien en vol verhalen en met mega veel foto's kwamen ze zaterdag thuis. Het was wel stil hoor! Maar ik heb me aardig kunnen vermaken met het maken van een paar SBS-blokjes.

N-2: Card Trick

E-3: Chicago Pavements

F-9: Blazing Star

N-9: Broken Dishes

Het wordt ook al een aardige stapel zo, de blokjes liggen op de Sterrenquilt hoor! Dus nu lijkt het veel meer, maar zo kun je ze wel goed zien. Er zijn nu 85 blokjes af van de 140. Soms zitten er wel hele moeilijke bij, zoals de Blazing Star....pffff...wat was die lastig. Eerst stroken snijden, dan aan elkaar naaien, dan weer op 45 graden met je lineaal en snijmes snijden...als je dat nog nooit hebt gedaan....ik heb wel even peentjes gezweet....Maar hij is af !
Dit boek kocht ik hier, mijn favoriete web-boekwinkel. Ik kijk er maar niet al te vaak. Ik ben helemaal fan van Kathleen Tracy, ze maakt zúlke mooie dingen! En dan die verhalen die ze erbij schrijft over het ontstaan van de quilts en de geschiedenis ervan.
De quilt die op de voorkant van het boek staat vind ik al prachtig, maar daarna is deze quilt toch wel een WIM(Wil Ik Maken)-metje:
Van de week ga ik nog lekker door met het maken van nog meer SBS-blokjes, het is een heuse verslaving. (moet ik nu in therapie????---QUILTTHERAPIE misschien???) Terwijl ik dan helemaal verslaafd zit te patchen, kijk ik dan meteen maar naar de uitzending van Vrijdag van Autumn-watch van de BBC. Prachtig weer, mooie natuur, veel weetjes en vooral hele mooie beelden uit het Britse land. Het blijft genieten.......


Klik op de blauwe woorden in de tekst, dan kom je meteen op de bijbehorende website.

woensdag 19 oktober 2011

Verslaving....

Dat is het, een SBS-verslaving. Sinds ik de blokjes weer onder handen heb, ontstaat het ene na het andere blokje. Heerlijk om te doen!Soms kan ik bijna niet meer stoppen!! Intussen zit ik over de 80 exemplaren, een heus record. Deze drie heb ik erbij gemaakt:
C-3: Album 1
K-9: Barrister's Block
G-4: Chimneys and Cornerstones
Zaterdag ben ik samen met mijn moeder naar 't Quiltgebeuren geweest. We hebben de workshop van de Marti Mitchell mallen gedaan. Om eerlijk te zijn dacht ik dat het niet echt iets voor ons zou zijn, omdat wij alles met de hand maken. Maar dat viel erg mee, ik heb setje Q gekocht waar drie mallen in zitten. Ook heb ik prachtige lapjes gekocht en als klap op de vuurpijl kregen we ook nog eens een prachtig patroon!
In dit setje Q zitten drie malletjes waarmee je heel wat mooie blokken kunt maken. In de mallen zitten gaatjes zodat je er met een potlood puntjes op de stof kunt zetten, zodat je weet van waar tot waar je moet naaien. Handig!! Ook bijvoorbeeld de "Flying Geese" dat ga ik echt binnenkort eens proberen.
Deze week hebben de kids herfsvakantie, lekker genieten van het mooie weer en het even niet naar school hoeven. Heerlijk!Iedereen een hele fijne week!

PS: Heel erg bedankt voor jullie leuke reacties op mijn vorige berichtje over de SBS. Ik zag dat er nog een aantal met het virus zijn besmet. Leuk!

maandag 10 oktober 2011

Da's lang geleden.....

......dat ik iets heb laten zien van m'n SBS! Ik heb even teruggekeken: 21 maart van dit jaar. Het werd wel weer eens tijd. Er zijn al heel wat blokjes gemaakt de afgelopen jaren. Inmiddels ben ik ruim over de helft en dat is ook best een lekker gevoel. Ik heb ze even voor jullie uitgelegd op de vloer:


Deze twee blokjes heb ik erbij gemaakt de afgelopen week.
G-10: Arizona
L-3: 54-40 or Fight
Vooral de laatste was moeilijk. Dat komt omdat ik hem op de machine heb gedaan. Zo stond het beschreven in het boek. Maar dat is echt niks voor mij! Wat een ramp, hoe vaak ik het wel niet heb uitgehaald...ik zal jullie er niet mee vermoeien. Hij is nog niet helemaal perfect, maar ik laat het zo. Jammer dan!


Nu het er steeds meer worden, wordt het steeds lastiger om de juiste blokjes te vinden en te bepalen welke stofjes ik zal gebruiken. Ja, ja, dat komt namelijk heel precies bij mij. Vooral heel lastig voor mij, want ik ben niet snel tevreden. Soms zit ik echt wel een poosje te kijken en gaan de lapjes eindeloos door mijn handen. Nu ik de overzichtsfoto heb gezien, merk ik ook dat het misschien helemaal niet zoveel uitmaakt welke lapjes je gebruikt. Ik zal proberen minder kieskeurig te zijn! Fijne dag iedereen!


donderdag 6 oktober 2011

Weer een AFFO !

Ja jullie lezen het goed: De CAT-BOS is helemaal af ! Het was een ontzettend leuk project om te doen en zo lekker overzichtelijk.In die zin, dat het niet zo'n grote quilt werd. In het begin wist ik niet zo goed welke kleuren stof ik zou gaan gebruiken, maar aldoende kwam de inspiratie vanzelf. Dit is'm geworden:

Nog even een paar detailfoto's:


Het donkerrode randje en afwerkbies doen'et'm wel hoor, vind ik.




En waar ben ik nu mee bezig? Nee hoor, ik ben niet in een quiltgat gevallen, haha..Als een echte freubelmiep heb ik nog wel een paar dingetjes waar ik ook nog mee bezig was. Zoals de SBS en de Sneeuwballenquilt. Gisteren heb ik weer eens een blokje van de SBS voorbereid en vanmiddag een paar randen aan de Sneeuwballenquilt toegevoegd. Binnenkort ga ik wel aan iets nieuws beginnen, maar ik weet nog niet precies hoe en wat. Ik heb inmiddels e-mail contact met Linda Collins uit Australië over die mooie quilt die in de Quiltmania  van September/Oktober staat. Ze gaat het patroon voor me opzoeken en dan hoor ik nog van haar. Hoe vinden jullie mijn Favicon? Dat is dat tekentje dat naast mijn blogadres staat links boven in de hoek in die balk. Helemaal zelf geknutseld, ik heb een foto genomen van de grote ster van mijn Sterrenquilt en netzolang aan het prutsen geweest totdat het paste. Leuk hè! Ik wist niet dat ik het kon.......



woensdag 5 oktober 2011

Jullie laten meegenieten....

......van de schitterende zonsondergang van afgelopen vrijdag. Met man, kind en hond gingen we een heerlijke strandwandeling maken. Gelukkig had ik eraan gedacht om mijn fototoestel mee te nemen. Zelden heb ik zo'n mooie zonsondergang gezien:



Een aciefoto van Kyra, duikend achter het balletje aan....




Eigenlijk wil ik er niks aan toevoegen, wat is de natuur toch mooi. In welk seizoen je ook bent, je blijft je verwonderen. Geniet ervan als je de kans krijgt. Het geeft je zoveel meer voldoening dan allerlei spullen.(uitgezonderd lapjes natuurlijk!) Pas vroeg een vriendin me: "Kun je de omgeving waar je woont nog wel waarderen? Raak je er niet aan gewend?" Om eerlijk te zijn? Ik ga steeds meer en meer van 'mijn' eiland houden. Zo'n tien jaar geleden wilde ik heel graag naar Drenthe verhuizen, dat vind ik zo'n mooie provincie. Maar nu niet meer, ik hou teveel van de plaats waar ik woon. Met al die prachtige natuur om de hoek en natuurlijk het strand zo dichtbij. De kleine dingen waarderen en van genieten, dat is waar ik steeds weer mijn energie uit haal. En jullie? Fijne dag iedereen!